Samipoula

Den lille øyen Samiopoula, som kan oversettes til "lille Samos", ligger en kort båttur fra Samos’ sørlige kyst. Den ligger en knapp kilometer fra kysten av Samos, og det tar bare en time fra Pythagorion å komme seg dit. Det går daglige avganger med motorbåt eller mindre fiskebåter, noe mer regelmessige avganger på sommertid.

Psalida Beach – et lite paradis

På Samipoula finnes en håndfull fastboende og bare noen få hus, et par kirker og en liten taverna. Øya byr på et goldt landskap med mest steinheller, klipper, lave busker og noen trær, som oliventrær og sypresser, og villgeiter som streifer fritt omkring. Øya er bare 800 meter lang, og en spasertur rundt øya innebærer en strekning på 2,5 kilometer.

På Samipoula ligger en liten strand, Psalida Beach, som bare er rundt 50 meter lang inneklemt blant klipper og natur, men som til tross for størrelsen, anses for å være en av de aller beste strendene Samos har å by på. Sanden er finkornet og myk, og vannet rolig med en krystallklar turkis farge. Et lite stykke paradis!

Ikke glem piknikkurv

Det er et veldig begrenset utvalg på øya, og ikke minst på stranden som er helt naturlig uten fasiliteter. Det er derfor sikrest å ta med deg det du tror du trenger i løpet av dagen, som vann, solkrem og noe å spise. Det finnes noen få parasoller på stranden (gratis), men ingen solsenger. Stranden passer utmerket for barn takket være det rolige vannet, og du får gode muligheter for snorkling ved å vasse ut i det rolige vannet.
Under store deler av dagen er Samipoula rolig og uberørt, og føles som en skikkelig oase. Men båter legger regelmessig til ved paradisstranden under båtutflukter, så det er innimellom en del besøkende på stranden.

Hvis du vil ha avveksling fra Samipulas fantastiske strand, så anbefaler vi en spasertur til de to små og sjarmerende kapellene Agia Pelagia og Analipsis, som forsterker atmosfæren på den lille øya