Samos' beste strender

Øya Samos tilhører, som blant annet Lesbos og Chios, den greske øygruppen nordøstre egeiske øyer. Tempoet på Samos er relativt rolig, vannet er like krystallklart som innbydende og mange av strendene har innslag av småstein. Her har vi i tilfeldig rekkefølge listet opp våre strandfavoritter.

1. Kokkari Beach – vakker steinstrand

Hvis du liker rullesteinstrender, er Kokkari Beach en strand for deg. Her er det ofte frisk vind og herlige bølger, noe som har gjort stranden til et populært tilholdssted for vindsurfere. Hvis du har lyst til å dra ut og utfordre vinden og det turkisblå havet, ligger det et surfesenter i den ene enden av stranden. Vinden, bølgene og det faktum at det raskt blir dypt fra strandkanten gjør at stranden ikke er et førstevalg for barnefamilier.

2. Samiopoula – paradise på Psalida Beach

Samiopoula betyr ”lille Samos” og er en liten øy rett utenfor Samos sørkyst. Det karrige landskapet består mest av klipper, steiner og lave busker, men som en gullkiste i enden av regnbuen finner du her en liten paradisstrand. Stranden kalles Psalida Beach og består av 50 meter finkornet sandstrand, som kantes av krystallklart vann som skifter i turkist. Dette er ingen klassisk turiststrand med mange fasiliteter, det er derfor lurt å pakke en sekk med litt mat, drikke og solkrem.

3. Potami Beach – en herlige atmosfære

Nordvest på Samos, drøyt en halvtimes spasertur fra det større stedet Karlovasi, finner du denne vakre og populære badestranden der mange av grekerne selv foretrekker å bade. Potami Beach består for det meste av småstein med innslag av sand, vannet er krystallklart, bølgene er herlige og atmosfæren avslappet. Det blir raskt dypt når du går ut i bølgene, noe som gjør at barnefamilier bør følge ekstra nøye med. Glem heller ikke å ta med badesko! Solsengene på stedet kan du som oftest låne mot at du kjøper noe å spise eller drikke av respektive tavernaeiere.

4. Livadaki beach – en bortgjemt strandperle

Denne bortgjemte lille badeviken, omgitt av lave klipper, finner du nordøst på Samos. Sanden er ikke myk som i et timeglass og stranden er ikke spesielt stor, men palmene på stranden, det turkisblå havet og manglende kommers (det er gratis å låne solsenger) gir en herlig stemning som gjør at badegjestene gjerne vender tilbake. Det er ikke helt enkelt å komme seg hit, de siste kilometrene består av en smal grusvei, men bilreisen er verdt strevet! Stranden er relativt langgrunn og passer derfor bra for barnefamilier.

5. Potokaki beach – se etter fly

Nær både flyplassen og Phytagorio sørøst på Samos ligger Potokaki beach, en livlig strand med mye aktivitet. Den flere kilometer lange stranden består av både sand og småstein og er relativt langgrunn. Vannet ved Potokaki beach er helt klart, noe som gjør stranden egnet for snorkling. Langs stranden finner du alt fra tavernaer til ulike typer vannsporter, for eksempel surfing og jetski. Det at stranden ligger så nær flyplassen kan være en kilde til både fascinasjon og irritasjon.