Kokkari Beach

Ordene brukes alltid og er nesten utbrukt i reiseskildringer, men “pittoresk” og “genuin” er likevel rett ord for Kokkari Beach. Stranden, som ligger sentralt i det rolige og sjarmerende lille tettstedet Kokkari nordøst på Samos, består av grå rullesteinstrender mot et turkisblått hav. Det blåser ofte friske vinder inn mot stranden, noe som innebærer at det blir mye bølger.

Kokkari Beach er ikke barnevennlig

Ettersom det blir veldig raskt dypt når du går ut i vannet samt at det er mye vind og bølger, er Kokkari Beach ikke særlig barnevennlig. Denne stranden er derimot som skapt for windsurfere, noe som også bekreftes av at det ligger et surfesenter i den ene enden av stranden.

Langs stranden er det flere restauranter/tavernaer der du kan finne deg noe godt å spise. De fleste spisestedene tilbyr dessuten solsenger til gjestene, forutsatt at de kjøper noe.

Fakta om Samos og fine utflukter

Samos tilhører øygruppen Nordøstre egeiske øyer og får selskap av blant annet Lesbos og Chios. Denne delen av den greske øyverdenen er fortsatt ganske rolig, noe som bidrar til en ekstra herlig feriefølelse.

Øya regnes som en av de grønneste øyene på Hellas og er utmerket for fotturer. Ifølge den greske mytologien var det her ekteskapets og fruktbarhetens gudinne Heras ble født, noe som forklarer de frodige skogene og det bølgende landskapet.

Fra Samos er det bare et par kilometer til Tyrkias kyst, noe som gjør det mulig å dra på dagsutflukter til fastlandet på en dag. Turene går som oftest til Kusadasi. Du kan også dra på utflukt til den lille øya Samiopoula eller bli med på en guidet tur gjennom den fascinerende tunnelen Tunnel of Eupalion.