Symi

Nord for Rhodos og bare noen få kilometer fra Tyrkia ligger den vakre lille øya Symi. Øya tilhører, akkurat som Rhodos, Dodekanesene (Tolvøyene), som alle har sin egen karakter og en av de mest kulturrike er Symi. Symi kan lett nås med båt fra Rhodos by, men også små fly trafikkerer på øya.

Fergen mellom Rhodos by og Symi by tar ca. 1,5 time. Når båten glir inn i bukta til Symi by, blir du møtt av en liten, vakker havneby med pastellfarget hus som klatrer oppover fjellsiden. Langs havnen ligger det mange restauranter og små koselige butikker.

Symi by

Den fine beliggenheten ved sjøen, de smale gatenes lyse, små hus og havnepromenaden er kanskje nok for en utflukt. For å oppleve byen fra den beste siden, går du opp til utkikkspunktet ved kirken ovenfor byen.

Badeutflukt

Hvis du reiser til Symi for å ta det rolig, kan du hoppe på en av badebåtene i havnen som tar deg til ulike små bukter langs øya kyst. Her kan du nyte vakre strender samt klart vann som passer for både en forfriskende dukkert og snorkling.

Monastery Panormitis

Hvis du reiser til Symi for å oppleve kulturen, bør du ikke gå glipp av sørlige Symi. Her, rett ved sjøen, ligger det store klosteret Panormitis som er kjent for sine bysantinske freskomalerier. Panormitis ligger noen få kilometer sør for Symi by og er altså innen gangavstand.

Utflukt til Symi fra Rhodos

Du kan bli med TUI på en utflukt til Symi. Da får du både tid i Symi by og klosteret Panormitis. Hvis du foretrekker å reise hit alene, går det ferger fra Rhodos by hver dag i sommerhalvåret.