Tsambika beach

Rhodos er et paradis for bade- og solhungrige ferierende og øya vrimler av strender for alle smaker. Tsambika beach er en populær og nesten steinfri sandstrand som ligger på østkysten av Rhodos, drøye tre mil sør for Rhodos by.

Den 800 meter lange og halvmåneformede stranden har hver sin klippeodde på respektive strandside. Dette naturlige start- og sluttpunktet for stranden skaper en liten beskyttet havsvik der vannet blir både stille og varmt. Ettersom stranden er relativt langgrunn, vannet er klart og stranden dessuten er finkornet, er Tsambika beach også populær for barnefamilier.

Flere aktiviteter på stranden

For deg som vil ha litt avveksling fra solsengen finnes det en mengde ulike vannsporter å prøve, blant annet kajakk og paraseiling. I strandbutikkene er det også mulig å kjøpe små gummibåter og snorkelutstyr for å få mest mulig ut av et besøk ved havet.

Barn og ungdom pleier å sette pris på det avgrensede området med et lite badeland. Her finnes det store oppblåsbare klatrestativer i hinderløypestil samt vannsklier der familiens yngste kan leke i noen timer.

Severdigheter med vakker utsikt

For deg som vil kombinere strandlivet med kulturopplevelser er det mulig å spasere bort mot strandens nordlige ende, hvorfra du kan ta deg videre mot Tsambikas kloster “The Virgin of Tsambika”. I dette lille klosteret kan du se et ikon av jomfru Maria, som ifølge myten kan hjelpe på manglende fertilitet. Klosteret har også gitt navn til Tsambika beach. Som belønning for alle som orker å ta seg opp de drøyt 300 trappetrinnene fra parkeringen og opp til klosteret, venter dessuten en vakker utsikt over kysten.

Tsambika beach – bra å vite

  • Du kan leie solsenger og parasoll på stedet. Kom tidlig på dagen hvis du vil være sikker på at du får senger og parasoll. Stranden er populær og det er stor etterspørsel.
  • Om sommeren blir sanden veldig varmt, glem ikke å ta med badesko.
  • Den sørlige delen av Tsambika beach er populær for nudister, men er ingen offisiell nudiststrand.
  • Ved stranden finner du restauranter, kaféer og et supermarked.
  • Nærmeste større sted er Komlymbia. Hvis du kommer hit med egen bil, finnes det en stor parkeringsplass ved stranden. Det går også busser fra Rhodos by til Tsambika beach, men bussen stopper ofte, noe som gjør at det nesten kan ta et par timer å komme frem.
  • Garderobe, dusj og toalett finnes ved stranden, ta med småpenger til betaling.