Rhodos' beste strender

Gylne strender, turkis farvann og fantastisk natur. Er du typen som elsker å slappe av i solsengen eller liker å stå på surfebrettet?

Vi tilbyr topp tips over Rhodos beste strender.

1. Tsambika-stranden

Denne stranden har mange aktiviteter og severdigheter. Her kan du kombinere avslapping på solsengen med ulike vannaktiviteter som kajakk og paraseiling. Ungdommene setter ofte pris på det avgrensede området med et lite badeland. Sanden er finkornet og vannet er klart. Du kan leie snorkleutstyr og kjøpe gummibåter for å få maks ut av dagen. Du kan også oppleve litt kultur. Besøk f.eks. Trambikas kloster, ”The Virgin of Tsambika”. Det ligger 300 trappetrinn opp, noe som innebærer at de som går opp dit får oppleve fantastisk utsikt.
Her kan du lese mer om Tsambika beach

2. Anthony Quinn Bay

Dette paradislignende stedet er perfekt for snorkling. Bare noen kilometer sør for Faliraki ligger denne lille bukten, oppkalt etter den Oscarbelønnede skuespilleren Anthony Quinn. Her er underlaget en blanding av sand, småstein og klipper, så det kan være en idé å ta med badesko. Og kom gjerne i god tid! Hvis du har lyst til å ta fine Instagram-bilder er det ekstra vakkert om morgenen når solen ligger i perfekt vinkel på havflaten. Vil du ha det enda roligere er det enkelt å rusle bort til den andre bukten mot den nærliggende Ladiko beach.
Her kan du leser mer om Anthony Quinn Bay

Ni tips til flere likes og bedre bilder i ferien

3. Afandou

Dette er en skjult perle, perfekt for deg som vil komme bort fra alt en stund og finne roen. Ta med deg snorkelen og se fargerike fisk, heftige grotteformasjoner eller slapp av i en av solsengene på stranden. Er du typen som ønsker vannaktiviteter finnes det windsurfing og utleiesteder langs stranden. Afandou har samme navn som en av de eldste byene på Rhodos. Den ligger bare et lite stykke unna og har mange koselige restauranter, barer og kaféer. Golfelskeren finner også en av Hellas beste golfbaner ved stranden, designet av den velrennomerte arkitekten Donald Harradine.

Här kan du läsa mer om Afandou

4. Oasis beach

Dette er en avslappet og laid back strand med en unik bar og gyllen sans. Her finnes det mange solsenger og den som elsker å hoppe i vannet fra klipper kommer til å trives her. Baren som ligger i den bakre delen av stranden, er sprengt inn i en klippe. Her kan du se ut mot havet gjennom grotten mens du nipper til noe kaldt å drikke. Det er også et veldig rikt marint liv i bukten, så ta med snorkleutstyret. Mengde solsenger er begrenset, så ta med noe å ligge på for å være på den sikre siden. Buss fra Rhodos by tar bare 20 minutter hit.

Her kan du lese mer om Oasis beach

5. Prasonisi

På Rhodos sydøstre del finner du windsurfernes paradis, nemlig Prasonisi. Det er her Egeerhavet møter Middelhavet. Om vinteren, når vannet står høyere, blir det en egen øy. Men om sommeren bindes den sammen med Rhdodos via en sandbanke, som utgjør denne fantastiske sandstranden. De pålitelige vindene gjør stranden populær blant wind- og kitesurfere, men egner seg ikke like bra for de som bare vil slappe av og sole seg. Vil du likevel kombinere vannaktivitetene med sol og bad, så er den roligere siden mot Middelhavet å foretrekke. Du kommer deg enklest til Prasoniso med leiebil.

Her kan du lese mer om Prasonisi

Les om de beste utfluktene på Rhodos