Prasonisi

Prasonisi er det greske ordet for "grønn øy", og på Rhodos er Prasonisi en odde på den sørøstlige delen av øyen – Rhodos’ sørligste punkt – rundt 92 kilometer fra Rhodos by og 40 kilometer fra Lindos. Om sommeren, når vannet ligger tilstrekkelig lavt, er odden en halvøy forbundet med Rhodos, mens den om vinteren, når vannet går høyt nok, blir til en egen øy.

Her møter Egeerhavet Middelhavet. Det som forbinder øyen med Rhodos er en stor sandbank, og denne utgjør en storslått strand med kyststriper i begge retninger. Lengst ute på den sørlige odden finnes det et lite pittoresk fyr.

Et paradis for wind- og kitesurfere

Prasonisi er mest populær blant windsurfere og kitesurfere på grunn av de pålitelige vindene som er enkle å forutsi på forhånd. De er ikke for voldsomme, og vinden og bølgene går i en konstant retning, som skaper nærmest optimale forutsetninger for surfere – uansett om man jager bølgene eller vindene. Ulike deler av området passer ulike surfere, fra nybegynneren til den mer erfarne. Det blåser litt for mye til at man får nyte solen på stranden, og det finnes roligere viker og strender for bading, både med tanke på bølger og surfere som kommer i høy fart. Siden mot Middelhavet er likevel betydelig roligere enn den mot Egeerhavet.

Strand med god service

Det finnes et begrenset tjenestetilbud på stranden, men utvalget inkluderer et supermarked, restaurant og toaletter.

Prasonisi lider under det høye turisttrykket, med besøkere som har forsøplet og kjørt med bil eller moped på stranden. Stranden er nå ganske tettpakket, og miljøet er ikke like vakkert som det en gang var. Dessuten har havskilpadden «Caretta Caretta» som tidligere hekket i området, nå praktisk talt sluttet å legge egg på og i nærheten av øyen. Det arbeides for å bevare miljøet, men fortsatt finnes det ingen tydelige tiltak eller regler for å sikre den.

Den enkleste måten å nå Prasonisi på er med leiebil.