Oasis Beach

Oasis beach er en avslappet liten strand, litt sør for Kallithea beach, en nabo med Tassos Beach. En liten stripe med finkornet gyllen sand ligger inneklemt mellom klippeavsatser, og her lokker både den lille sandstranden, bading fra bryggen, trapper og klippebad.

Både sandstrand og klippebad

Det finnes et antall solstoler spredt rundt på stranden i tillegg til berg og steiner rundt om – og midt i vannet ved en klippeavsats dannes en liten lagune ved stranden. Utvalget er begrenset, og de relativt billige solstolene står parvis med lang avstand imellom for å gi privatliv. I høysesongen kan det derfor være best å ta med seg noe å ligge på for å kunne slå seg ned direkte på sanden eller sandsteinsklippene hvis det er høy pågang. Men trolig finner du ditt eget lille sted hvor du kan nyte en vakker dag på denne unike strandtypen.

Oasis Beach byr på både sandstrand og klippebad, og den som vil stupe ned i krystallklart vann fra golde klippeavsatser, kan få sin drøm oppfylt her. En anbefaling er å ha med badesko – det er en hel del steiner i vannet. Det rene vannet og den rike faunaen gjør bukten ideell for snorkling.

Baren er sprengt ut i en klippe

Oasis beach er også kjent for strandbaren som ligger i den bakre delen av stranden inne i en klippe. Klippen utgjør både vegger og tak, og den sjarmerende baren med en avslappet atmosfære oppleves som en åpen grotte mot havet med sitteplasser ved bordene, samt puter spredt langs naturlige sofaer langs klippeveggene. Ofte spiller en DJ musikk som får god akustikk i klipperommet og som ytterligere forsterker atmosfæren – og iblant tilfører liv til den ellers så rolige viken.

Et femtitalls meter fra stranden finnes en restaurant som serverer klassisk, typisk gresk mat. Gå ikke glipp av de små friterte fiskene «tiganites» som spises hele, og er en kjent delikatesse i Hellas.