Kolymbia Beach

Byen Kolymbia ligger i Afandou, litt sør for Rhodos by på den østlige kysten av øya. Her finner du vakre omgivelser med golde sandsteinsfjell og grønne sletter som møter krystallklart vann på Kolymbias fines strand. Stranden består av rullestein og grovkornet sand, og her kan du kjenne på roen – det blir sjeldent trangt på Kolymbia beach, og i feriebyen er atmosfæren avslappet.

Bra utvalg av vannsporter

Det er ikke lenge siden stedet bare besto av en stor aprikosfarm, men den perfekte beliggenheten ved stranden har gjort at den vokst betydelig. I tillegg ligger her et 40-talls hoteller, de aller fleste all inclusive. Vil du ha mer action på stranden, har du mange forskjellige vannsporttilbud å velge mellom. Her er det for eksempel mulighet for vindsurfing og paraseiling, pedalbåter, kanoer og bananbåter.

Det meste av livet i Kolymbia pågår på hotellet, så byen er rolig, men det finnes en del tilbud for den som vil se noe mer enn resortlivet. I byen ligger hovedgaten Eukalyptus street, hvor du finner noen restauranter, kafeer og butikker med alt fra postkort til lokalprodusert olivenolje og eddik. Gaten strekker seg fra kysten og flere kilometer opp mot hovedveien, og har fått navnet sitt fra den lange alleen av eukalyptustrær som italienerne plantet da de bygde gaten. Du finner flere fiskerestauranter direkte ved havet.

Flere strender nær Kolymbia

Den lange og langgrunne sandstranden Tsambika beach er en vakker strand nær Kolymbia, rundt 6 kilometer fra byen. Hit kan du komme med enten bil/taxi eller med båt fra Kolymbia. Tsambika ligger i en fredet bukt uten hotell og er bare et paradis i lavsesongen. Da råder roen, og hele familien kan kose seg i den barnevennlige bukten. I høysesongen er der flere besøkende, og de mange solsengene med parasoll til leie forsvinner fort – for denne vakre stranden er populær.

Rullesteinstranden Afandous er også fin. Den ligger rundt 1,5 kilometer fra Kolymbia beach. Den har et begrenset utvalg av tjenester, men steinstranden er rolig med få turister, og vannet er himmelblått. Her finnes også klippeformasjoner og grotter som du kan utforske. Badesko anbefales.