Anthony Quinn Bay

Noen kilometer sør for Faliraki ligger en naturskjønn badevik hvis navn du sikkert har hørt før. Navnet tilhører den Oscar-belønte skuespilleren Anthony Quinn. I 1961 spilte han inn storfilmen Kanonene på Navarone der og fikk stranden i gave etter det. Badeviken som tidligere het Vaghies ligger utrolig vakkert til og rammes inn av steinfylte kuler og klipper.

En perfekt strand for snorkling

Stranden er ganske liten og består av sand, småsten og klipper, så vurder å ta med badetøy. Solsenger står utstilt både på stranden og på klippene rundt omkring. Men det finnes også skyggefulle steder hvis du føler for en pause fra solen en stund. Vannet er turkist og krystallklart og perfekt for snorkling eller dykking. Du får sannsynligvis se fargerike fisker, krabber, murener og kule klippeformasjoner.

Hvis du kommer bilveien, er det en gratis parkering ovenfor viken og deretter tar du bare en gangsti eller en trapp ned til badeplassen. Sørg for å nyte den vakre utsikten før du begynner promenaden ned mot vannet. Her finnes det også en koselig taverna der du kan bestille mat og drikke. Også herfra kan man nyte en fin utsikt.

Kom i tide – det er populært her

Stranden er et populært utfluktsmål både for turister og lokalbefolkning. Men om du kommer tidlig formiddag eller sent på ettermiddagen, pleier det å være ganske rolig. Hvis du vil ha det enda roligere, kan du spasere bort til den andre siden av bukten og stranden, Ladiko beach.

Og du – en ting til! Er du sugen på et raskt instagram-bilde? De beste bildene får du om morgenen. Da ligger nemlig solen i perfekt vinkel mot det klare glitrende vannet.