Afandou

Av og til kan det være fint å finne en strand som ikke har så mange besøkende og der man kan finne roen. Den kilometerlange Afandou-stranden er en slik strand. Her er det rikelig med solstoler som er så luftig oppstilt at du kan koble av uten å måtte høre alt naboen i stolen ved siden av sier.

Ta med en snorkel til Afandou

Afandou-stranden er en perfekt promenadestrand som består av småstein, klapperstein og sand. Ikke glem badesko!

Hvis du liker vannsport som f.eks. windsurfing, finnes det utleiesteder på flere steder langs stranden. Ta gjerne med en snorkel, dels for at vannet er så klart, men også fordi det et stykke lenger bort finnes heftige grotteformasjoner og grottehull du kan snorkle i. Vær oppmerksom på at vanndypet kan skifte fort fra grunt til dypt.

Afandou – en anrik by på Rhodos

Stranden Afandou bærer samme navn som den genuine landsbyen et stykke lenger borte.

Dette er en av de eldste byene på Rhodos. Her venter et hav av restauranter, kafeer og barer. Du finner også godt med minnesmerker og antikke graver. Ikke gå glipp av Jomfru Maria-kirken og Jomfru Katholikis-kirken med vake veggmalerier fra 1600-tallet.

En naturskjønn plass som ikke ligger altfor langt fra Afandou er Seven Springs der du kan rusle rundt og kjøle deg ned i friske kilder.

Å gjøre på Afandou – 3 tips

  1. Golffantasten: En av de beste golfbanene i Hellas, Afandou golf course (18 hull), som ligger langs stranden Banan, er designet av den berømte arkitekten Donald Harradine, som har tegnet flere andre golfbaner i Europa.

  2. Teppefantasten: Sørg for å besøke teppemarkedet, der du kan kjøpe håndknyttede tepper i alle mulige farger og størrelser.

  3. Togfantasten: En trivelig familieaktivitet er å dra på en kortere tur med det lille toget som går fra torget i Afandou.