/Rhodos by

Spaser i vollgraven rundt gamlebyen i Rhodos by

av Johan Dahlberg, Guide Online, Mexiko

Jeg bruker ofte å ta en spasertur sent om ettermiddagen eller tidlig om kvelden. Ett av mine favorittips i Rhodos by er å ikke bare spasere i gamlebyen og utforske den, men å faktisk gå ned i vollgraven utenfor bymuren. Det er ikke vann her lenger og vollgraven er populær som tursti.

Du kan ikke gå ned i vollgraven fra broene eller portene til gamlebyen. Gå til havnen isteden. Like utenfor muren er det en taxistasjon og ved den, mellom noen små markedsboder, er det en liten inngang.

Det som gjør vollgraven så spesiell å gå i er at den noen steder er utrolig bred og du har høye, antikke murer på begge sider. Gamlebyen er vakker, men det er først nede i vollgraven du innser hvor massiv og imponerende stedet er.

Går du hele veien kommer du ut på den andre siden av gamlebyen. Herfra kan du fortsette langs bilveien for å komme tilbake til havnene fra den andre siden, en spasertur som ikke tar mer enn en halvtime i raskt tempo. Alternativt kan du gå inn i gamlebyen fra den andre siden, langs de smale gatene og de gamle husene og tilbake.

Gamlebyen, et must når du er på Rhodos.  Gamlebyen, et must når du er på Rhodos.