/Rhodos

Antikke ruiner i Rhodos by

av Johan Dahlberg, Guide Online, Mexiko

I Rhodos by, og i Ixia, er det mange hoteller med havutsikt mot vest, og når solen går ned her er det et fantastisk syn!

Jeg anbefaler likevel å ta en taxi eller en spasertur opp til akropolis i Rhodos by. Akropolis betyr opprinnelig "høyt beliggende by" eller "øvre by". Mange greske byer har et akropolis og i Rhodos by ligger det like i utkanten, sørvest for byen.

Veien opp hit går gjennom byen og er noe svingete. Vel oppe har du en fantastisk utsikt over Rhodos by og tettstedet Ialissos lenger sør. I tillegg får du oppleve en fantastisk solnedgang hvis du kommer i rett tid! Fjellet du ser i horisonten er i Tyrkia.

Hvis du er her på dagtid må du besøke ruinene i området. Du vil se noen høye søyler som tilhører en tempelruin. Går du til dem og fortsetter til fjellkanten ser du en antikk olympisk stadion. Det er vel verdt å fortsette et stykke til for å se stadioen på nært hold. I dag er det populært blant lokalbefolkningen å bruke plassen til trening og som løpebane.

Uansett hvor du bor i byen tar det ikke mer enn 30-45 minutter å gå til akropolis.

Ikke glem kamera!

Hvis du besøker området på toppen av Rhodos by, akropolis, vil du du se flere antikke ruiner, blant annet denne tempelruinen og en nærliggende olympisk stadion.  Hvis du besøker området på toppen av Rhodos by, akropolis, vil du du se flere antikke ruiner, blant annet denne tempelruinen og en nærliggende olympisk stadion.