Snorkling på Kreta

Kreta, som er Hellas største øy, har mil etter mil med kyst, og derfor også mange bra steder å snorkle. Fra mai til november er vannet varmt og deilig, og du kan snorkle uten å fryse. Resten av året kan det være godt å ha en våtdrakt. De beste strendene for snorkling er de som har klipper rundt seg eller litt steinpartier. Snorkleutstyr kan kjøpes over alt på øya, og du vil kune glede deg over å se fargerike fisk og blekkspruter.

Her er det best å snorkle - 7 tips

Nedenfor ser vi seks av Kretas beste steder snorklesteder – og vi tipser om en fordypende guide til Hellas øyverden samt to herlige ruter for deg som vil øyhoppe.

1. Elafonissi Beach

Elafonissi, eller den rosa stranden som den også kalles, er uten tvil Kretas mest kjente strand. Vannet er turkist, sanden glitrer i rosa og det minner mer om en paradisøy i Stillehavet enn i Middelhavet. Her kan du tilbringe en held dag, leie solsenger og parasoll, bade og snorkle til solen går ned. Elafonissi når du med bil og det er en stor parkeringsplass ved stranden. Fra Chania tar bilturen ca. 90 minutter og noen steder er veien veldig svingete.

2. Ravdoucha Beach

20 km vest for Chania finner du Raydoucha Beach. Her finner du flere små badebukter med rullestein og vakre klipper. Vinden blåser fra riktig retning, noe som gjør at dette er et perfekt sted å snorkle. Du kommer deg enkelt hit med bil fra Chania og i landsbyen Raydoucha finner du noen koselige tavernaer.

3. Loutro

Loutro ligger sør på Kreta og er et rolig paradis. Det er en helt bilfri landsby og du kommer deg hit med båt fra Chora Sfakion. Hvis du går til høyre når du går av fergen finner du flere klippebad med krystallklart vann, som skapt for å snorkle i.

4. Ombros Gialos

Ombros Gialos finner du 25 km øst for Chania, nær landsbyen Paleloni. Hit drar du for å bade og snorkle i det klare, blå vannet og spise lunsj på den ene tavernaen som finnes i Ombros Gialos. Her er det ikke en ordentlig strand, men du hopper bare rett ned i det vakre havet. Du kommer deg hit med bil eller privat båt fra Georgioupolis. Kjører du bil fra Chania tar du sikte på landsbyen Paleloni og svinger til venstre når du ser en bakke som går rett ned til stranden.

5. Souda Beach

Denne stranden ligger sør på Kreta, 3 km fra Plakias. Stranden har fin sand og klart vann. Hvis du svømmer nærmere klippen finner du veldig bra snorkling med mye fisk. Fra Rethymnon kommer du deg enkelt dit med bil på ca. 45 minutter.

6. Frangocastello beach

Frangocastello er en landsby på sørlige Kreta, 25 km fra Plakias. Stranden ligger omgitt av fjell og rett ved stranden ligger det også et vakkert slott. Sanden er nesten hvit, vannet er veldig klart og stranden er i tillegg barnevennlig. Den vestre delen av stranden er best å snorkle ved ettersom det er her det er mest liv under vann.

Det finnes et par tavernaer ved stranden, samt solsenger som kan leies. Kjører du bil hit anbefales veien fra Rethymnon der du kjører mot Plakias og før du kommer dit svinger du av til Rodakino, Fragokastelo og Sfakia. Turen tar ca. en time og veien er mye bedre å kjøre på enn den fra Chania.

7. Dra på båtutflukt

Naturligvis arrangeres det heldagsutflukter med båt der du besøker mange fine steder for snorkling ute til havs. Disse kan bestilles fra de fleste turiststedene på øya og mange går ut fra Chania. Her kan du også les mer om øyhopping mellom Korfu, Kefalonia og Zakynthos. Og her kan du lese mer om øyhopping mellom Rhodos, Tilos og Kos.