Marked i Chania

Det finnes flere små lokale markeder å besøke hver uke langs Chania-kysten. Det er som regel bønder fra Chaniaområdet som kommer til markedet for å selge varene sine. De flittigste besøkende er lokalbefolkningen selv, men en jevn strøm av turister passerer også markedets mange boder.

Shopping i lokal ånd

At markedet er populært blant lokalbefolkningen gjør at du som besøkende kan få tak i lokalproduserte varer til bra pris! Alt fra honning, nyplukkede appelsiner og ferske grønnsaker til den lokale drikken Tsigoudia (raki-lignende drikk) og små hjemmelagde suvenirer. Lokale markeder byr på en hyggelig atmosfære, de stiller shoppinglysten, gjør inntrykk og gir mange fine fotomotiver. Du kan også passe på å kjøpe ferske oliven og lokal ost til en koselig stund på balkongen om kvelden.

Det største markedet på lørdag

Det arrangeres markeder ulike steder i Chaniaområdet nesten hver dag. Det største av markedene er lørdagsmarkedet inne i Chania. Markedet pågår fra tidlig morgen til ettermiddagen på Minoos Street som følger byens venetianske mur.

Rusle rundt i Chania by

Chania by er en liten storby med levende kvartaler også inne i den gamle delen. Her finner du trange smug, bolighus, restauranter og shopping på både lokale markeder og i moderne butikker. Etter markedet kan du slå deg ned på en taverna, en trendy kafé eller ta en tur ned til havet. Foretrekker du havnen finnes det flere restauranter langs kaia. Er du klar for stranden etter en formiddag i gamlebyen ligger nærmeste strand i bydelen Nea Chora like vest for den gamle bydelen.

Her kan du lese mer om våre reiser til Chania på Kreta