Malia

Malia ligger på Kretas nordveskyst, rundt 10 kilometer fra Hersonissos. Byen er en av Kretas mest velbesøkte, kjent for sine fine strender – men kanskje enda mer for sitt intense natteliv. Hit valfarter unge på sommertid for å nyte sol og bading, musikken fra strandbarene og de mange nattklubbene.

Her finner du Kretas villeste natteliv

Malia er delt i to ulike bydeler. Den gamle, koselige bydelen med trange smågater omringet av små butikker og gode restauranter ligger en kilometer fra stranden. Nede ved kysten finner du i stedet den mer kjente feriebyen som består av utallige barer, strippebarer, nattklubber og diskotek, og som er kjent for å ha Kretas villeste natteliv. Det kommer ofte internasjonalt kjente DJ-er til nattklubbene, og restaurantutvalget består for det meste av hurtigmatrestauranter og kjeder.

Hovedstranden i Maila er Glozanie Beach rett utenfor sentrale Malia. Med sine 600 meter tilhører den en av Kretas lengste, har myk sand og er omgitt av strandbarer. Her er det vanskelig å finne sin egen plass i høysesongen – da er den nesten overfylt. Du kan leie solsenger og parasoller, og utvalget inkluderer volleyball, bananbåter, vannscootere, vannski og strikkhopping, for å nevne noe.

Sun Beach – tips for barnefamilien

Sun beach er roligere enn Glozanie beach og Malia by og passer bedre for barnefamilien. Den ligger et par kilometer fra sentrum, og er velorganisert med restauranter, kafeer og et lite barnebasseng. Ytterligere 500 meter lenger østover ligger Tropical beach og senere Potamos Beach. Den sistnevnte ligger i tilknytning til Malias arkeologiske område, så her kan du kombinere en svømmetur med et besøk til Malias minoiske palass.

Patamos Beach er rundt 700 meter langt, har myk sand og klart vann, og er omgitt av skarpe klippeformasjoner. Denne stranden er barnevennlig, har EUs blå flagg for sin miljøvennlighet og rene vann og det finnes et visst utvalg av vannaktiviteter.