Cretaquarium

Hvis du mot formodning vil ta en liten pause fra sol og strandliv på Kreta, er det lurt å ta en utflukt til det offentlige og velholdte akvariet utenfor Heraklion. Cretaqarium ligger nærmere bestemt rett ved havet i Thalassocosmos, cirka 15 km øst for Heraklion, og passer besøkende i alle aldre som har en interesse for dyr og natur.

Cretaquarium huser 2000 arter

Her kan du spasere rundt og titte på en fascinerende undervannsverden bestående av 60 vanntanker av varierende størrelse. Tankene inneholder ikke mindre enn 1,7 tonn havvann som er hjem for 2000 ulike vannarter, hvorav mange av dem representerer det spennende livet under Middelhavets overflate.

Akvariet ble bygget etter initiativ fra medlemmer av Kretas institutt for marinbiologi. Personalet som jobber her er eksperter innen sine respektive arbeidsområder og jobber, foruten å ta hånd om anlegget og dets miljøer, også med ulike utdanningsprogram.

Akvariet er inndelt i ulike seksjoner der besøkende kan oppleve helt ulike økosystem og dermed ulike skapninger. Først og fremst kommer du til å få et innblikk i de mørke vannmiljøene dit solens stråler aldri helt når. Her finner du blant annet rokker og røde skorpionfisker.

Haier og søte havskilpadder

Lengre inn i akvariet kan du lære deg mer om livet ute på åpent hav. Her svømmer for eksempel imponerende haier og søte havskilpadder. Akvariet har også en avdeling for arter spesifikke for kystområdene, samt en seksjon for tropiske arter som fargerike klovnefisker.

Besøkende som kommer til akvariet gjør det oftest via taxi, med egen bil eller med buss. Bussene til og fra Heraklion går regelmessig, hvert 20. minutt om sommeren og hver halvtime om vinteren. Inngang koster 9 euro per voksen (6 euro i lavsesong 1. oktober til 30. april) samt 6 euro for barn og ungdommer 5–17 år. Barn opp til 4 år betaler ikke inngang.