Seitan Limania Beach

Tenk deg en filmscene der hovedrolleinnehaveren kommer flyvende med helikopter over fjellene og plutselig oppdager et gjemt strandparadis med hvit sandstrand og en tilhørende turkisfarget badevik kilt mellom de vasse klippene. Du trenger heldigvis ikke å være skuespiller for å oppleve denne scenen, det holder at du tar deg til Kreta og Seitan Iimania beach drøyt åtte kilometer øst for Chanias flyplass.

Seitan Limania Beach – nær flyplassen

Ettersom stranden ligger relativt nær flyplassen, reiser mange innom her med leiebilen før det er på tide å forlate øya. Du må kjøre forbi noen ordentlige serpentinsvinger for å nå sluttmålet, men strandopplevelsen som venter er verdt strevet!

Ågå fra parkeringsplassen til stranden er en utfordring og en opplevelse for seg, spesielt om du har høydeskrekk. Mange velger å bli på toppen og bare se stranden ovenfra, utsikten over denne spesielle stranden minner litt om en vulkanlagune i et krater.

Hvis du har tid og mot, bør du definitivt ta stien ned den nesten loddrette og bratte klippen til selve stranden. Turen ned tar sin tid, regn med ti-tjue minutter avhengig av hvor komfortabel du er med den bratte stien. For å komme ned til stranden på smidigst mulig måte anbefales det å ta sikte på den høyre veien (sett fra parkeringen) ned til stranden, og opp igjen på venstre side. Jeg ville ikke selv tatt med mine barn på et slikt eventyr, som formodentlig passer best for ungdommer og voksne.

Hvis du og reisefølget ditt derimot kommer med båt, er det en helt annen historie. Den beskyttede lille badeviken er et perfekt stopp for båter og det krystallklare vannet kan du fint både svømme og snorkle i.