Preveli Beach

Det finnes enormt mange strender i Hellas, den ene vakrere og mer paradislignende enn den andre. Visse av dem skiller seg ut fra mengden, til tross for at selve sanden ikke er myk som melis eller selve stranden øde som i en Robinson-film.

Stranden ligger rett ved en ravine

Omtalte Preveli Beach, også kalt Lake Preveli eller Phoenix, ligger drøye 3,5 mil sør for Rethymnon og er et strand utenom det vanlige. Denne stranden ligger ved munningen av en ravine som går under navnet Kourtaliotis Gorge, som fylles av elven Great River. Ravinen, hvis staselige klippevegger strekker seg opp mot 600 meter høye, er drøyt tre kilometer lang og et av Rethymnons mest kjente naturfenomen.

Langs hele elvebredden ved Preveli Beach vokser en palmeskog bestående av palmearten Theoprastus, som bare finnes på Kreta. Stranden i kombinasjon med den mektige ravinen og den karakteristiske palmeskogen på begge sider av den slingrende elven skaper med andre ord en unik strandopplevelse. Mange synes likevel at den spektakulære utsikten over stranden er bedre enn et besøk nede ved selve stranden.

Preveli Beach lokker store mengder besøkende, ikke minst i sommermånedene. Her kan du spasere langs floden, finne skygge under et palmetre eller ta deg en dupp. Ettersom the Great River munner ut i havet akkurat her, vil havtemperaturen være lavere enn hva du normalt kan forvente deg på Kreta. Regn heller ikke med en finkornet strand eller fin bunn, stranden er grusete med innsalg av småstein og på havbunnen er de mer ordentlige steiner.

Flere severdigheter ved Preveli Beach

Dersom du først har valgt å dra til Preveli Beach, kan det også være verdt å stoppe ved Prevelis vakre kloster, som ligger bare noen kilometer fra stranden. Hvis du vil besøke andre strender i nærheten. er et tips å dra til Plakias Beach, som blant annet er bra for dykking og kitesurfing.

Den vanligste måten å ta seg til Preveli Beach er å ta bil, for så å ta seg ned til fots via en bratt og lang trapp som kan være besværlig for både barn og eldre. Det er også mulig å ta seg til stranden med båt fra Plakis eller Agia Galini, alternativt ta noen av bussene fra klosteret eller fra Rethymnon. Hvis du blir sulten, er det en liten taverna på stranden der du kan kjøpe noe å spise.