Plakias Beach

40 kilometer sør for Rethymnon finner du Plakias Beach, en av de lengste i det sørlige Kreta, som har småstein blandet med finkornet sand. Vannet er klart og flere deler av stranden er grunn, som gjør den populær blant barnefamilier. Det finnes mange solsenger med god plass mellom seg – dette er en strand som sjeldent blir alt for trang, men som heller tiltaler deg som vil unngå de største og mest intense strendene.

Her finnes det mange aktiviteter

Til tross for størrelsen har Plakias flere tavernaer, barer, butikker og supermarkeder. For tyve år siden fantes det bare en liten by her, men nå har det dukket opp mange hoteller og butikker. Stranden fyller hele bukten og rammes vakkert inn av dramatiske kalksteinsklipper og grønne pinjetrær. Noe av det beste med Plakias er kroene som ligger like ved havet med en vakker utsikt over stranden, særlig solnedgangen på kveldstid.

Plakias Beach har både finkornede og grusete deler, og stranden er bred med mange fasiliteter.

Her finner du mange solsenger og parasoller til leie, volleyball- og tennisbaner og strandbarer. Når vinden blåser opp, kan det komme inn en del bølger til stranden som pisker opp sanden. På slike dager inntar kitesurfere deler av stranden. På rolige dager er stranden et lite paradis, og i begynnelsen av sesongen oppleves vannet som litt kjøligere enn visse andre deler av Kreta. På den bakre delen av stranden kan du finne naturlig skygge fra løvkledde busker og trær. Lengst mot øst finner du et populært naturistområde.

Populært å dykke ved Plakias

Nærmest sentrum av byen i vest ligger det en liten, mindre bred strand som begynner like ved den lille havnen. Denne stranden er veldig langgrunn og består av grus og steiner i blandede størrelser. Her finnes et fåtall solsenger, og bak strandpromenaden i bakkant av stranden finner du flere kroer, butikker og andre tjenester.

Dykking er populært ved Plakias, og det finnes et dykkesenter i byen. Liker du snorkling, kan du også finne fine områder i nærheten av Plakias – ta med utstyret ditt for snorkling i klart, turkist vann.