Lake Kournas

Lake Kournas på Kreta, i antikken kjent under navnet Korisia, er noe så uvanlig som Hellas eneste ferskvannssjø. Her flokkes ikke bare turister for å få sin del av de vakre omgivelsene og sjøliv, men også for å se fugler, fisker og andre dyr. Geiter, ender og skilpadder er noen av alle nye bekjentskaper du kan få under et besøk ved Lake Kournas. Hvis du står barfot på sjøens sandbunn kan du dessuten få en variant av fiskespa helt gratis, ved at små fisker kommer svømmende for å gnage bort død hud (det gjør absolutt ikke vondt, det bare kiler litt).

Lake Kournas – nær Chania

Sjøen er omgitt av bølgende åser og ligger ikke langt fra havet, drøyt fem mil fra den kjente byen Chania. Lake Kournas byr på ulike sider av seg selv og har sin spesifikke sjarm avhengig av hvilken årstid du velger å komme hit. Om vinteren øker vannmengdene på grunn av vannsamlingene som renner ned fra fjellene rundt. Om sommeren synker vannet igjen, noe som innebærer at sandstranden ved sjøens utkanter blottstilles og blir fremtredende, til de besøkendes store glede.

Sjøens ulike vanndyp gjør at utsikten over Lake Kournas byr på effektfulle fargeendringer fra krystallklart ved strandkanten, til asurblått i midten av sjøen der dypet måler opp til 22–23 meter.

Flere severdigheter i nærheten

Mest turistaktivitet rundt sjøen er det om sommeren. Da kommer folk hit og bader, padler frem i ro og mak på padlebåter og nyter fritiden sin.

De fleste turistbrosjyrer hevder at du kan gå rundt hele sjøen. Dette kan likevel være vanskelig, spesielt i vinterhalvåret, på grunn av de økende vannmassene.

Når du likevel er ved Lake Kournas, finnes det flere steder i nærheten som kan være verdt å besøke. Drøyt fire kilometer fra sjøen ligger den pittoreske lille byen Kournas, med samme navn som sjøen. Her kan du blant annet besøke en fascinerende grotte for å se både istapplignende dryppsteinformasjoner fra taket (stalaktitter) og formasjonene som dannes når dråpene treffer gulvet (stalagmitter).

I nærheten av sjøen ligger også den søte lille byen Georgiouspolis, med dens langs strand inntil Almyros River.