Elafonissi

Hvis du er på Kreta i Hellas, bør du ikke gå glipp av sjansen til å oppleve den rosa stranden i Elafonissi ved Kretas sydvestre odde – drøyt seks mil fra Chania. Stranden sies å være en av Kretas vakreste og kalles også for Kretas Maldivene. Faktum er at det finnes mange assosiasjoner til denne stranden, det her kunne like gjerne vært en karibisk versjon av strandparadiset, eller hvorfor ikke en sydhavsøy?

Den rosaskimrende fargen kommer fra finmalte skjell. Helles har utallige strender, men denne stranden med sin delvis rosa sand skiller seg fra mengden.

Rosa strand og klart vann

Ett tips for ditt Kreta-besøk er å leie bil for å ta deg rundt på øya. Hvis du kjører til Elafonissi fra Chania kjører du på serpentinveier gjennom et dramatisk og mektig fjellandskap før du til slutt kan nyte en vakker utsikt over kysten. Vel fremme ved den rosa stranden venter krystallklart vann og en avslappet stemning.

Stranden og dens turkisfargede lagunen er veldig langgrunn og passer derfor ekstra bra for barnefamilier.

Denne plassen og dens omgivelser er et naturlig tilholdssted for sjøfugler og fisk. Under en utflukt til Elafonissi bør du med andre ord satse på å snorkle. det er gode muligheter for at du får øye på en og annen fargerik fisk under oppdagelsesferden din under overflaten.

Dra til Elafonissi om morgenen

Ettersom Elafonissi lokker til seg mange besøkende, finnes det også et par steder der du kan spise i forbindelse med stranden. Det er også mulig å leie solsenger og parasoller. For best mulig utsikt og opplevelse bør du komme tidlig om morgenen, før alle turistene kommer. Hvis du kommer tidlig, har du dessuten god mulighet for å unngå potensielt parkeringskaos oppe ved strandens tilhørende parkering.