Paleokastritsa

På Korfus vestkyst ligger naturskjønne Paleokastritsa strand med sine seks små badeviker. Her finner man strender for alle smaker, noen med finkornet sand andre med småstein og det finnes til og med klipper man kan sole på og bade fra.

Vannet er krystallklart og er perfekt egnet for snorkling og dykking.

Klipper og ulike grotteformasjoner er populære snorklesteder da de skaper et naturlig marint liv. Vannet er litt kaldere her enn på andre deler av øya. På hver strand kan man leie kanoer, pedalbåter og solstoler. Ved badevikene finnes det også et stort tilbud av tavernaer og barer om du skulle bli sulten eller tørst.

Vandre i magisk natur

Hvis du liker å gå tur, bør du ikke gå glipp av en spasertur opp til Paleokastritsa kloster. Vandringen tar drøyt 20 minutter. Klosteret er flere hundre år gammelt og det råder en herlig ro her sammenlignet med livet nede ved badevikene. På vei til klosteret passerer du olivenlunder, sypresser, sitron- og aprikostrær og nedenfor bølger det knallblå Joniske havet.

Kan det bli vakrere? Ja, det kan det. Sørg for å være oppe ved klosteret ved solnedgang.

Den utsikten er magisk! En annen fantastisk utsikt får du også fra den høyt beliggende landsbyen Lakones. Også dit kommer du via en tursti.