Kassiopi

Iblant hender det at man havner på et sted og det blir kjærlighet ved første øyekast. Slik har flere reisende beskrevet sitt første møte med fiskerlandsbyen Kassiopi, den lille havnebyen som ligger nordøst på øya, rundt 35 kilometer fra Korfu by.

Behagelig fred ved havnen

Det hviler en behagelig ro over det sjarmerende stedet ved foten av fjellet Pantokrator, en avslappet stemning som alle kan ta del i. Ved den lille havnen og langs kysten kryr det av butikker, puber og lokale tavernaer der flere av dem serverer lekre fiske- og skalldyrretter som sin spesialitet.

Fra uteserveringene kan du betrakte folkelivet og ved klart vær kan du se helt bort til Albania.

Steinstrand – ta med sko

Stranden i Kassiopi består av rullestein, så ta med badesko. Du kan også sole deg på klippene som omkranser den lille stranden. Vannet er klart, så glem ikke å ta med snorkleutstyr. Hvis du ikke liker rullestein, er nærmeste sandstrand bare femten minutter unna med buss.

Fra Kassiopi kan du ta en mengde spennende utflukter, f.eks. besøke kirken Panagia Kassiopitra, bygget på samme sted som et tidligere tempel lå, dedikert til guden Zeus Kassius. Her finner man også en gammel slottsruin i bysantinsk stil, spennende å besøke for den historieinteresserte.