Agios Georgios

Agios Georgios på den nordøstlige siden av Korfu, omtrent 35 kilometer nordvest for øyens hovedstad, består av en vidstrakt strand som ligger i en rolig vik. North legges til for å ikke forveksle byen med navnebroren i sørvest, og også navnet Pagi brukes iblant for å benevne nordlige Agios Georgios – en benevning som kommer fra navnet på en nærliggende fjellby.

En av Korfus beste strender

Stranden anses for å være en av Korfus beste og tryggeste strender. Den fine, gylne sanden strekker seg over 5 kilometer, vannet er mørkeblått og krystallklart, og stranden er omgitt av grønne fjell og pinjetrær. I høysesongen kan man drive med vannaktiviteter som paragliding, bananbåter og vannscooter, men stemningen på stranden er rolig, som resten av feriestedet. Det gjør Agios Georgios høyt verdsatt av barnefamilier. Det er derimot ikke helt uvanlig med en del bølger inn mot stranden. Solsenger og parasoller leies ut av resortene som ligger langs strandkanten.

Det finnes en hel del restauranter og kroer som serverer typisk gresk mat av god kvalitet, og du kan også finne noen butikker og et antall barer – men generelt er stemningen i Agios Georgios veldig rolig. Hit kan du dra for lange, herlige dager med fokus på sol og bad.

Mye er bygget opp rundt turismen i Agios Georgios, og bebyggelsen i turistbyen er spredt ut over et større område. For å få en mer historisk følelse kan det være verdt å dra til Korfu by. Byen har en lang og spennende historie og mengder av ruiner, bygninger og levninger fra eldre tider.

Besøk den koselige landsbyen Afionas

Du kan også få en lokal følelse nærmere Agios Georgios om du tar deg til den lille byen Afionas, som ligger på en høy klippe et stykke fra Agios Georgios. Afionas er en gammel by med trange gater, intenst blomstrende avlinger og som Korfus typiske arkitektur. Noen hus har blitt renovert og malt i lyse farger, og du kan finne spisesteder og kafeer med fantastisk utsikt over viken, og i én retning – Agios Georgios.

I den andre retningen ligger stranden Porto Timoni, utsiktsmessig dessverre gjemt fra Afionas by. Det er en postkortvakker «dobbelstrand» med to strender som skilles av en liten stripe med buskekledde stranddyner, og strendene ligger i hver sin vik. De pittoreske strendene er små, men høyt verdsatte av de som tar seg dit, siden det er fantastisk vakkert og rolig der – her finner du ingen tjenester, bare en helt naturlig strand. Stranden er småsteinete og byr på utmerkede muligheter for snorkling.

Du kommer deg hit til fots fra Afionas på en omtrent 40 minutter lang spasertur på ujevnt underlag, eller ved å ta sjøveien fra Agios Georgios.