Massouri

Massouri er den best besøkte stranden på Kalymnos. Den ligger rundt 9 km fra Kalymnos hovedstad, havnebyen Pothia. Myk, bred sandstrand og krystallklart vann gjør at også lokalbefolkningen liker å tilbringe fritiden sin her. Det bidrar til en herlig blanding av turister og lokalbefolkning. Her finnes det rikelig med solsenger å leie og alle mulige slags vannsporter å prøve.

Selve stedet Massouri har flere koselige restauranter, barer og kafeer, hvis du vil ha et alternativ til strandens tavernaer. Ta en herlig spasertur langs vannkanten og nyt utsikten mot øya Telendos, dit du kan ta en dagsutflukt med båt fra nabostedet Mirties som er en fredelig trafikkfri øy.

Kalymnos har flere gullkorn

Massouri er den mest kjente stranden på Kalymnos, men det finnees også flere andre gullkorn hvis du skulle føle for litt strandhopping.
Mirties beach, nabostranden består av rullestein og fører helt bort til Mirties havn der man finner flere tavernaer, kafeer og der båten til Telendos går.

Føler du for en litt annerledes strand er kanskje Platis Yialos noe for deg? Den regnes som en av de vakreste strendene på øya og består bare av svart sand, en fin kontrast til det turkisklare vannet.
Foruten Massouri liker lokalbefolkningen stranden Kantouni. Den omkranses av mye grønt og har en fantastisk utsikt mot fjellene.
Omtrent en kilometer utenfor hovedstaden Ponthia ligger stranden Agios Nikolaos omgitt av fjell. Dit kan du begi deg om du leter etter ekstra mye fred og ro.

Severdigheter på Kalymnos – 5 tips

  1. Pothia. Kalymnos hovedstad er en havneby med det største kro- og kafétilbudet på øya. Her finnes også den beste shoppingen.
  2. Aggios Savas heter øyens mest interessante severdighet. Det er et nonnekloster med et utrolig vakkert interiør. Klosteret er oppkalt etter en helgen med samme navn. Det sies at helgenen kunne lege alvorlige sykdommer.
  3. Spiti Kalymnos. Museum som viser hvordan folk levde for 100 år siden i Hellas.
  4. Det arkeologiske museet i Pothia. For alle som er interesserte i antikke ting. Her finnes det en stor bronsestatue av en kvinne fra 100-tallet f.Kr. Statuen kalles “the lady of Kalymnos” og ble funnet i havet utenfor Kalymnos 1994.
  5. Valsamidis undervannsmuseum i Vlichada. Privat museum som viser brødrene Valsamidis funn som de fant under sine dykketurer utenfor Kalymnos kyst.