Gare du Nord

Gare du Nord er den største togstasjonen i Paris. Den ble åpnet i 1864 og ble tegnet av arkitekt Jacque Hittorf. Stilen kalles eklektisisme og var en stil som dominerte offentlige bygninger under andre halvdel av 1800-tallet. Stilen kan best beskrives som en blanding av ulike stilarter fra forskjellige epoker og interesse for ulike metallstrukturer. Statuene på fasaden personliggjør de viktigste europeiske byene, London, Berlin, Amsterdam, Wien, Brussel, etc. som jernbanen opererer i. Den største statuen representerer Paris. På innsiden er to rader med jernsøyler som løfter opp glasstaket som strekker seg over 72 meter i 38 meters høyde. To vinger omgir hovedbygningen symmetrisk.

Tog fra Paris til London

Gare du Nord driver en rekke ruter. Herfra går togene til Paris nordlige forsteder, men også til Lille, Calais, Brussel, Amsterdam, Köln, etc. og Eurostar til London. På Gare du Nord finner du alle de tjenestene du kan forestille deg, flere restauranter, kafeer, kiosker for bagasjeoppbevaring, ulike butikker og en stor informasjonsskranke.

Skal tredobles i størrelse

I 1889 ble interiøret ombygd, og samtidig ble stasjonen utbygd. Flere utvidelser ble også gjort i løpet av 1930-tallet og 60-tallet. Og enda flere er på vei. Før de olympiske leker i Paris i 2024, vil den totale størrelsen på Gare du Nord tredoblea, forteller SNCF (franske statsbaner).