Montmartre

Montmartre, også kalt "La Butte" er et av Paris' mest besøkte områder. Mer enn 8 millioner turister besøker Montmartre hvert år.

På 1800-tallet var Montmartre en liten forstad til Paris. Ettersom det var billig å bo her besto innbyggerne for det meste av studenter, forfattere og fattige kunstnere. Bohemerne førte et lettsindig liv med morsomme fester og sene netter.

En herlig atmosfære

Det var slik ryktet om det glade livet i Montmartre oppsto. På den tiden var det ca. 40 vindmøller i Montmartre. Møllene ble etter hvert gjort om til ulike fornøyelser. I dag er det bare to vindmøller igjen, Moulin de la Galette på Rue Lepic og Le Moulin Radet på Hameau des artistes. Men Montmartre har bevart sin festlige atmosfære. Her kryr det av koselige barer, hull-i-veggen-tavernaer med rødhvite duker og koselige kaféer.

Sacre Ceur

Montmartre har i motsetning til mange andre bydeler i Paris klart å bevare sin landlige sjarm med brosteinsbelagte gater, trange smug og lave hus. Takket være de bratte høydene og smale gatene finnes det knapt noen trafikk. Det har gjort Montmartre til et hyggelig og svært eksklusivt boligområde som ikke lenger er bebodd av fattige studenter. Tvert imot blir området i dag ofte kalt for Paris Beverly Hills, ettersom mange kjendiser, både franske og utenlandske bor her. Og midt i dette pittoreske området, på den 149 meter høye Montrmartre-høyden, tårner kirken Sacre Coeur.

Kunstnere og lokal vin

Like ved Sacre Coeur ligger Place du Tertre. I middelalderen var det en galgehøyde som tiltrakk seg store folkemengder. I dag er Place du Tetre kunstnerens arbeidsplass. Her forsøker de å tjene sitt levebrød når de selger egne malerier, portretter og karikaturer. Fra karikaturer til vinranker midt i byen er veien ikke lang. Gå ikke glipp av Montmartres vakre vingård som ligger på Rue des Saules, noen få minutters gange fra Place du Tertre.