Verdt å vite om Paris

 • Hovedstad

  Paris
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Fransk
 • Befolkning

  2,2 millioner
 • Tidsforskjell

  0 timer

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


1,5 liter vann
ca. 7,-

Øl (50 c)
ca. 47,-

Priseksempel

Verdt å vite

 • Bestill leiebil

  Når du reiser til Paris kan du forhåndsbestille leiebil gjennom oss.

 • Gå ikke glipp av dette

  Få bygninger er så forbundet med Paris historie som katedralen Notre Dame som sto ferdig allerede på 1300-tallet. Se Se på kirkens oppslagstavle for tips om konserter!

  Eiffeltårnet er et symbol for Paris som alle turister elsker å besøke. Tårnets tredje nivå ligger 274 meter over baken og herfra ser du en klar dag mye lenger enn du tror. Veldig fint om kvelden også. Siste inngang er kl. 22.30.

  Le Louvre er en opplevelse – ikke bare for kunstelskere. Besøket på dette enorme kunstmuséet kan ta alt fra noen timer til flere dager. Gå ikke glipp av Nike fra Samothrake, Venus fra Milo, Marlyhestene av Guillaume Coustou eller Mona Lisas smil.

  Institut du Monde Arabe er et arkitektonisk mesterverk. Legg merke til de vakre og kunstnerlige vinduene på instituttets fremside, de består av totalt 1600 skjermer som åpner og stenger automatisk for å slippe inn mer eller mindre lyst. På takterrassen er det en restaurant med utsikt!

  Sacre Coeur er den vakreste kirken i Paris. Den ble innviet i 1919 etter sieren i første verdenskrig. Utsikten fra kirken som ligger i Montmartre er fantastisk.

  Napoleon oppførte Triumfbuen etter slaget ved Austerliz i 1805. Du kan gå opp på taket og ser hvordan 12 avenyer stråler ut fra Place Charles de Gaulle med Triumfbuen i sentrum.

 • Reise med barn

  Det finnes mange barnevennlige severdigheter, interaktive muséer og morsomme lekeplasser i Paris. Men det er også en story med mye trafikk, høye fortauskanter og få barnetilpassede restauranter enn det vi er vant med hjemmefra.

  Det har lenge vært barnevennlige, interaktive muséer i Paris, flere av dem ligger i Parc de la Villette. I Boulogneskogen ligger Hardin d'Acclimation med både en fornøyelsespark og en dyrehage. Bois de Vincennes tilbyr også mange familievennlige aktiviteter, med alt fra dyrehage, sykkelutleie og ponnyridning til et gammelt fransk slott.

  Noen populære utfluktsmål i utkanten av Paris: Temaparkene Disneyland Paris og Parc Astérix, det store akvariet Sea Life Val d'Europe og badelandet Aquaboulevard.

 • Restauranter og fornøyelser

  I en storby som Paris finnes det naturligvis mange barer, diskotek og nattklubber. Barene stenger vanligvis rundt 02 på natten, men nattklubbene er som regel åpne til 06 om morgenen. Det er bra i blant annet Maraiskvartalene, Bastille og i 1. og 13 arrondisement.

  For aktuell informasjon om hva som skjer på klubb- og musikkfronten i Paris anbefaler vi at du sjekker Time Out Paris (engelsk) eller A nous Paris (fransk).

  Hvis du ikke liker nattklubber og kanskje er i Paris for første gang, kan du spise middag og se på en klassisk varieté på Lido de Paris ved Champs Elysees eller Moulin Rouge nedenfor Montmartreåsen.

 • Shopping

  Det morsomste i Paris er å handel i alle de små spesialbutikkene. Men har du dårlig tid kan du besøke de store shoppingsentrene, blant annet Galeries Lafayette på Boulevard Haussman. Paris har også egne butikker med flere etasjer for de store innen motebransjen, blant annet Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent og Jean-Paul Gaultier.

  Les Halls med sine 100 butikker er også populært for shopping.

  En billig og morsom fornøyelse for både øya og gane er matmarkedene i paris. De kan ikke bli bedre i gourmetmatens hjemland.

 • Transport og kommunikasjon

  Paris oppleves best til forts. Blir man trøtt er det både enkelt og prisgunstig å ta offentlig transport som t-bane, buss eller lokaltog, såkalte RER-tog.

  T-bane (metro) koster ca. 18,- per reise, rabatthefte med 10 billeter (carnet) ca. 140,-. En smart måte å komme seg rundt i Paris på er å kjøpe et Travel Pass/Paris Visite som kan kjøpes på alle metro- og RER-stasjoner. Det koster fra ca. 120,- og finnes for 1, 2, 3 eller 5 dager. Enten for sentrumssonene 1–3 eller for alle soner 1–5.

  Det finnes flere alternativer for å komme seg fra Paris sine internasjonale flyplasser og inn til sentrum.

  Charles de Gaulle Airport (CDG) ligger drøye 20 km nordøst for Paris sentrum. Taxi til sentrum tar mellom 45–60 minutter og koster ca. 50–70 euro. Tog til sentrum er et raskere og billigere alternativ. RER-toget går hvert 15. minutt og tar ca. 30 min. Det er også mulig å ta Air Frances flybusser, enten til Triumfbuen/Place Charles de Gaulle eller til togstasjonen ved Porte Maillot.

  Orly Airport (ORY) ligger ca. 15 km sør for Paris. Taxi til sentrum tar rundt 30–45 minutter og koster ca. 40–60 euro. Toget Oryval fra flyplassen til RER-stasjonen Antony og deretter tog til sentrum, tar ca. 40 min.

  Et annet populært alternativ er å bestille minibuss hvis man er mange som reiser sammen. Dette blir billigere enn taxi. Minibussen gjør maks tre stopp fra flyplassen til hotellet ditt.

 • Reiser på egen hånd

  Våre reiser til Paris går med rutefly til en av byens internasjonale flyplasser, Charles de Gaulle eller Orly, noe som innebærer at du kan bestille en reise til den franske hovedstaden med fleksibel reiselengde.

  Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan nå vårt online-senter med telefon, e-post eller SMS – fra to uker før avreise til du reiser hjem.

 • Turistskatt

  En turistskatt på 1–3,5 euro per person/natt betales direkte til hotellet ved ankomst. Gjelder for alle over 12 år.

 • Reise med handikapp

  Høye fortauskanter og mye trafikk.

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Valuta og kredittkort
  Eur (EUR).

  Kredittkort aksepteres de fleste steder.