Verdt å vite om Sharjah

 • Hovedstad

  Abu Dhabi
 • Valuta

  Dirham (AED)
 • Språk

  Arabisk
 • Befolkning

  ca. 1,4 millioner
 • Tidsforskjell

  +3 timer
 • Transfertid

  ca. 45 min/1 t 20 min

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Enkel middag
ca. 135,-

Priseksempel

Verdt å vite

 • Flytid

  Flytiden avhenger av hvilken dato og flyløsning du velger. Ca. 7 timer direkte fra Oslo.

 • Transfertid

  Det tar ca. 45 min fra flyplassen Dubai International, ca. 1 t 20 min fra flyplassen Al Maktoum.

  Bestill transferbuss eller privat transport med taxi eller minibuss. Når du bestiller vil du se alternativene som er tilgjengelige.

  Her kan du lese mer om transport »

 • Sol og bad

  Flere av hotellene ligger ved egne strandpartier. Det er ikke tillatt å bade i bikini/badedrakt på den offentlige stranden i Sharjah, men du kan bruke bikini/badedrakt på hotellenes private strender.

  I Sharjah, samt på Al Mamzar Beach Park (ca. 10 km fra Dubai), finnes det laguner, basseng og strandservice med entré ca. 20,-/voksen eller 10,-/barn (reservert for familier på onsdager).

 • Opplevelser

  Sharjah har fine golfbaner, les mer på dubaigolf.com.

  Du kan også gå på ski i Mall of the Emirates!

  Blue Souk (Central Souk) med 600 butikker. Wildlife Center. Sharja ble i 1998 utnevnt til de arabiske landenes kulturelle hovedstad av UNESCO. Sharjah Heritage-området har flere muséer.

  Sharjah Museum of Islamis Civilization åpnet i 2008 og er et kulturhistorisk museum med fokus på islamsk kultur. Her finnes over 5000 gjenstander (kunst, glass, keramikk, tekster m.m.) fra den islamske verdenen.

 • Transport og kommunikasjon

  Avstand
  Fra Sharjah til Downtonw Dubai ca. 18 km, flyplassen DXB ca. 12 km, flyplassen DWC ca. 37 km og Ras al Khaima ca. 60 km.

  Offentlig transport
  Hotellene i Sharjah har kostnadsfrie busser til Deira i Dubai. Busstasjonen i Sharjah ligger på Al Jubail. Taxier har taksameter med startavgift på ca. 6,-. Hvis du kjører til et annet emirat med taxi så koster det ca. 40,- i tillegg til taksten. Du kan kjøre med Emirates Express-buss fra Sharjah til Abu Dhabi, én vei koster ca. 60,-.

  Mange hotell har busstransport til strendene og shoppingsentrene.

 • Reise med barn

  Reisemålet er fint for barnefamilier. I Sharjah kan du kjøpe bleier og barnemat i supermarkeder og shoppingsentre.

  Internasjonale shoppingsentre har det meste og de fleste har lekeplasser. Wild Wadi Water Park anbefales for større barn, entré ca. 345,-. For familien finnes den store Zabeel Park i Dubai sentrum og Al Jazeera Tivoli i Sharjah, ca. 2 km fra hotellet. Wildlife Centers dyrepark har entré ca. 35,- og gratis for barn, ca. 35 km øst for Sharjah.

 • Restauranter og fornøyelser

  Sentralt i Sharjah er det et stort utvalg av restauranter med internasjonal, indisk og pakistansk mat. Restauranter og såkalte food courts finner du også i shoppingsentrene.

  Det serveres ikke alkohol i emiratet, så det finnes ingen barer, derimot er det mange kaféer, kaffebarer og isbarer.

  I nærliggende Dubai er det et stort utvalg av restauranter. Fra fast food-restauranter til finere restauranter med alkoholservering, priser ca. 30– 400,-/måltid.

  I Sharjah er det kino i Sahara Shopping Mall, filmene vises på originalspråket. Qanat Al Qasba er et fornøyelsesområde med restauranter og kaféer samt et pariserhjul.

 • Shopping

  Sharjah har et stort utvalg av shoppingsentre. I nærliggende Dubai er shoppingutvalget enda større.

 • Prisnivå

  I butikk: 1 liter vann ca. 3,-, brus (33 cl) ca. 3,-.
  På restaurant: enkel lunsj ca. 90,-, enkel middag ca. 135,-, pizza 80,-.

 • Innbyggere

  Sharjah har ca. 1,4 millioner innbyggere.

 • Strømstyrke/adapter

  220 V, adapter er nødvendig.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca. 23/4–23/5 2020, faster mange muslimer fra soloppgang til solnedgang. Noen butikker endrer åpningstidene under Ramadan. Fastemåneden avsluttes med en stor fest som varer i tre dager

 • Turistskatt

  En turistskatt på ca. 10–20 AED per soverom/natt betales direkte til hotellet. Personer under 21 år kan ikke sjekke inn på hotellet uten å være i følge med voksne.

 • Reise med handikapp

  På respektive hotellside finner du informasjon om hotellets rom og fasiliteter under fliken "Hotellfakta". Hvis hotellet har rom som er spesialtilpassede for funksjonshemmede, finnes det mer informasjon om disse.

 • Viktig informasjon

  Inn- og utsjekking
  Minst en person i reisefølget må være over 21 år for å sjekke inn på hotell, regelen gjelder alle hotell i De forente arabiske ermirater.

  Her kan du lese mer om inn- og utsjekkingsregler på hotellet »

  Valuta og kredittkort
  Dirham (AED). De fleste kredittkort aksepteres (ikke alltid Diners), noen mindre butikker legger på en avgift på ca. 3 %. Det finnes minibanker. Det går også an å ta ut

  For øvrig
  Det serveres ikke alkohol i Sharjah. I Dubai serveres alkohol kun på noen restauranter og barer samt i hotellenes nattklubber.

  Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen både ved ankomst og hjemreise. Det er lov å innføre maks. 4 liter alkohol/person til Dubai.kontanter med kort på vekslingskontorer.