Verdt å vite om Curacao

 • Hovedstad

  Willemstad
 • Valuta

  Netherlands Antillean Guilder (ANG)
 • Språk

  Nederlandsk, Engelsk, Papiamento
 • Befolkning

  161 000
 • Tidsforskjell

  - 5 timer (vintertid)

Pass og visum

Les mer om pass- og visumreglene her

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Vaksinasjon

Rådfør deg med lege eller vaksinasjonkontor


Pizza
100,-

1 liter vann
10,-

Prisene er omtrentlige og kan variere. Basert på Willemstad

Verdt å vite

 • Sol og bad

  Curaçao ligger i sørlige Karibien, noe som gir optimale sol- og badeforhold året rundt. Strendene ligger på rekke og rad, også i nærheten av hovedstaden Willenstad. Det finnes også flere strender i de nordvestlige delene, for eksempel rundt Kleine Klip.

 • Bestill leiebil

  Hvis du reiser til Curaçao kan du forhåndsbestille leiebil gjennom oss. På Curaçao forflytter du deg best til fots, med taxi, bil eller buss. Leiebil er et godt alternativ på de dagene du ønsker å oppdage andre deler av øya.
  Slik bestiller du leiebil på Curaçao»

 • Shopping

  Du finner aller meste shopping i området Punda i hovedstaden Willemstad. Her finner du mange klesbutikker med variert tilbud, smykkebutikker lærhåndverk. I tillegg kan du utforske matbutikkene som tilbyr alt fra smaksrike oster og delikatesser til tradisjonelle og lokale drikker. Dersom du ønsker å smake på den lokale og verdenskjente likøren Blue Curaçao kan denne også kjøpes på matbutikkene. I Punda finner du også tradisjonelle tresko, noe som er et godt alternativ til de som ikke liker skokrem.

 • Restauranter og fornøyelser

  Etter en lang dag på stranden eller ved bassengkanten kan det vært godt med både mat og drikke. Kanskje du også vil forlenge den milde og tropiske kvelden på nattklubb? Curaçaos restauranter og nattliv tilbyr noe for alle og enhver. Opplev live-musikk på restaurantene samt på terrasser og strender. Hvis du er en danseløve kan du kanskje prøve deg på salsa i den lokale baren! Du kan også prøve lykken i noen av øyas kasinoer.

 • Gå ikke glipp av dette

  Flytende markeder i Willemstad er en av shoppingopplevelsene du ikke må gå glipp av. Her ligger småbåtene tett i tett og du kan handle både frukt og grønnsaker her.

  Blue Bay, øyas største strand, er et topp tips for de som liker sol og bad. Det krystallklare vannet gjør stedet optimalt for dykking og snorkling.

  Har du tilgang til bil eller taxi kan en tur i retning øyas nordligste deler være et godt alternativ. Her finne du stranden Kleine Knip. Stranden er et flott sted å tilbringe litt tid dersom du liker sol og bad kombinert med dykking og snorkling.

 • Strømstyrke/adapter

  127/220 V. Adapter er nødvendig. Spenningskonverterer kan være nødvendig.

 • Innbyggere

  Curaçao er den største av ABC-øyene (Aruba, Bonaire, Curaçao). Her bor 161 000 mennesker på et område som tilsvarer mer eller mindre halvparten av Madeiras størrelse. Omlag 140 000 av disse er bosatt på øyas hovedstad.

 • Valuta og kredittkort

  Netherlands Antillean Guilder (ANG). Valutaen kalles "gulden" på nederlandsk og "florin" på det lokale språket Papiamento.

  De aller fleste hoteller, varehus og restauranter aksepterer kredittkort. I mindre butikker er det stort sett kontanter som er den beste betalingsmåten. Det kan også være lurt å ha med seg ekstra kontanter for driks og snacks.
  Minibanker (ATM) finner du i hovedsak i Willemstad og andre tett befolkede områder.

 • Reise med handikapp

  Curaçao er en øy med varierende gater, fortau og natur. Fortauene har både lave og høye kanter. Mange av øyas strender og attraksjoner er dessverre ikke særlig godt egnet for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Dette betyr at det ofte kan være utfordrerne å komme seg rundt.

  På respektive hotellsider finner du informasjon om hotellets fasiliteter og rom under seksjonen ’’Hotellfakta’’. Dersom rommene er spesialtilpasset for personer med bevegelsesutfordringer finner du informasjon om dette her.

 • Tidsforskjell

  Seks timers tidsforskjell mellom Norge og Curaçao.
  Landskode er +599.

 • Transfertid

  Transfer tilbys ikke.
  Fra flyplassen med taxi til bosted tar det vanligvis mellom 15-30 minutter avhengig av hotell.

 • Flytid

  Fra Oslo til Curaçao, ca 14h

 • Transport og kommunikasjon

  Det finnes et bussnett på Curaçao, men det er ganske begrenset. Selskapet som kjører bussene heter Autobus Bedrijf Curacao. De to store bussholdeplassene heter Otrobanda og Punda. Begge ligger i Willemstad. De fleste bussene går hver time eller annenhver time.

  Drosjer anbefales foran den noe begrensede kollektivtransporten hvis du vil spare tid og være mer fleksibel på øya. De er lette å gjenkjenne med bokstavene TX. Både faste priser og taksameter brukes. En avgift legges til hvis mer enn fire skal reise i samme bil (5 personer: 25%, 6 personer 50%, 7 personer 75%, 8 personer 100%), eller hvis det er før 06.00 om morgenen eller etter 23.00 på kvelden gjelder 25% .

  Omtrentlige priser per drosje/selskap:
  Fra flyplassen til Jan Thiel - sone 3: 600,-
  Fra flyplassen til Piscadera - sone 8: 300,-
  Fra flyplassen til Otrobanda - sone 5: 450,-
  Fra flyplassen til Mambo Beach - (LionsDive, Kontiki, Dolphin Suites) sone 4: 500,-