New York

Det finnes ingen storby i verden som overgår New York. Her finner du alt, i en salig blanding av klassisk, nytt og originalt. Nyt fantastiske utsikter og la deg rive med av den sprudlende atmosfæren. Les mer

Det finnes ingen storby i verden som overgår New York. Her finner du alt, i en salig blanding av klassisk, nytt og originalt. Nyt fantastiske utsikter og la deg rive med av den sprudlende atmosfæren.

Selv førstegangsbesøkende vil kjenne seg igjen, det ser nemlig ut som det man har sett på film. Man kjenner igjen røyken fra gatene, lyden fra politisirener, selgere som selger amerikanske bakervarer og aviser på gatehjørnet, de klassiske branntrappene på husene, neonskiltene ved Times Square, de gule taxiene og de kjente gateskiltene.

Kanskje du velger å stille shopppinglysten i en av byens shoppingsentre, f.eks. Century 21 eller erværdige Marcy's. Eller kanskje du vil se Metropolitan Museum of Art, Amerikas svar på Louvre, som har alt fra amerikanske skulpturer til gammel egyptisk kunst. Liker du moderne kunst er Guggenheim Museum et selvsagt utfluktsmål.

New Yorks innbyggere elsker å identifiserer seg med sitt eget område av byen. Lær deg navnene på de fem "boroughs" som utgjør New York City så er det enklere å komme seg rundt: Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn og Staten Island.

Manhattan er oppdelt i tre store områder som kalles Downtown, Midtown og Uptown. I Midtown ligger de fleste hotellene, mange av New Yorks mest berømte skyskrapere og Grand Central Station, en av verdens vakreste jernbanestasjoner. En spesiell opplevelse er Times Square midt i Broadways teaterdistrikt. Dette området er best om kvelden, da pulsen er som sterkest blant skyskrapere, opplyste neonskilt og broadwayteatre.

For å komme til Brooklyn krysser du East River og kommer til en hipp bydel med markeder, gallerier, vintagebutikker og spektakulære barer langs blant annet Franklin Avenue. Fra Brooklyn Heights og Brooklyn Botanic Garden er utsikten over Manhattan uslåelig.

I Bronx finner du alt fra et overraskende landlig miljø til slottslignende bygninger, italienske fortausrestauranter og musikkbarer med amerikansk rock på menyen.  

Skjul

Finn hotellet som passer for deg: