Ao Nang – Krabi

Ao Nang er selve hjertet i Krabiprovinsen på fastlandet øst for øya Phuket. Den lange strandgaten er et fargerikt mylder av butikker, skreddere, thairestauranter og markedsboder. Du tar deg lett ut til fine strender på øyene i nærheten med longtailbåt. Her finner du hoteller i blant annet kategoriene Familiefunn og Nær det meste. Les mer

Ao Nang er selve hjertet i Krabiprovinsen på fastlandet øst for øya Phuket. Den lange strandgaten er et fargerikt mylder av butikker, skreddere, thairestauranter og markedsboder. Du tar deg lett ut til fine strender på øyene i nærheten med longtailbåt. Her finner du hoteller i blant annet kategoriene Familiefunn og Nær det meste.

Det thailandske ordet "ao" betyr strand, og den lange smale sandstranden er knutepunkt for trafikken med de vakre longtailbåtene som ligger trukket opp i sanden.

Longtailbåt til paradisstrender
De virkelige paradisstrendene ligger nemlig en kort båtreise lenger ute. For noen få thailandske baht kommer du til Ao Phra Nang som er kåret til verdens fineste strand av Sunday Times. Du får samme følelse av å befinne deg i en tropisk drøm hvis du reiser til Chicken Island eller Railay.

Jungeløyer, grotter og regnskog
Ao Nangs omgivelser er blant den vakreste og mest varierte i hele Thailand. På en båtutflukt i Phang Nga-bukten kan du se de høye, smale jungeløyene og grotter. Innover i landet ligger storslåtte nasjonalparker som Khao Phanom Bencha der du kan vandre i regnskogen.

Et paradis for snorkling
Området egner seg også ypperlig til dykking og snorkling. To av de meste kjente dykkestedene er Anemone Reef og Shark Point. Det går også båter direkte fra Ao Nang til Phi Phi-øyene.

Tips til hva du kan gjøre i Krabi-området

  • Heldagstur til nasjonalparken Khao Sok med kanopadling
  • Longtailbåt i skjærgården
  • Ta dykkersertifikat

Bestill utflukter og dykkerkurs hjemmefra. 

Skjul

Finn hotellet som passer for deg: