Wadduwa

Wadduwa er stedet for deg som vil ha en avkoblende og litt luksuriøs ferie i rolige omgivelser. Her bor du på 5-stjerners The Blue Water ved en lang palmekantet strand.  Les mer

Wadduwa er stedet for deg som vil ha en avkoblende og litt luksuriøs ferie i rolige omgivelser. Her bor du på 5-stjerners The Blue Water ved en lang palmekantet strand. 

Tettstedet Wadduwa ligger ved en strand som er innrammet av hundrevis av kokospalmer og frodig vegetasjon. Her, ved en av vestkystens fineste strender, ligger hotell Blue Water, med alt du trenger på hotellområdet. 

Berømt hotell
Hotell The Blue Water er designet og innredet av Geoffrey Bawa, en av Asias fremste arkitekter. Karakteristisk for Bawa er at grensene mellom utendørs- og innendørsmiljø viskes ut. Innredningen er minimalistisk stilren og hotellets ayurveda-spa ligger i en paviljong. 

Bawas hjem
Hvis du er interessert i design og arktitektur må du ikke gå glipp av Bawas livsverk Lunuganga, arkitektens hjem som ble åpnet for publikum etter hans død. Lunuganga ligger rett utenfor Bentota og reisen dit tar bare en times tid med bil. 

Rolig og fredelig
Wadduwa er en liten fiskelandsby og badested med rolig tempo og noen små butikker som selger smykker og lokalt håndverk. Det finnes et lite utvalg av restauranter og barer, men ikke noe natteliv å snakke om. Åtte kilometer sørover ligger småbyen Kalutara som har litt mer å tilby deg som vil ha litt variasjon. 

Se mer av Sri Lanka
Nysgjerrig på å se mer av landet? Lei en bil med sjåfør eller bli med på noen av utfluktene våre. Dra opp i de glitrende åsene der den berømte ceylonteen dyrkes, eller ta turen til hovedstaden Colombo, med en blanding av kolonihus, shoppingsentre, basarområder og gallerier. En annen populær severdighet er Tannens tempel i Kandy, der en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas ene kinntann, oppbevares innkapslet i gull. Det finnes selvfølgelig også mye å se i nærheten. Det tar ca. 1 time å kjøre til kulturbyen Galle som er kjent for sin nederlandske festning og den travle fiskehavnen. 

Folkeliv og myldrende markeder
Sri Lankas fargerike kultur er en opplevelse i seg selv. Gatemarkeder med et mylder av sykler, grønnsaksboder og matdufter. Vennlig smilende mennesker kledd i klær med batikkmønster. Stolpefiskere som fanger sardiner i det langgrunne vannet. Uansett hvor du befinner deg, kommer du nær det lankesiske hverdagslivet – og kanskje det nettopp er det som blir ditt sterkeste ferieminne fra Sri Lanka. 

Utfluktstips

  • Safari i Yala nasjonalpark
  • Heldag i Colombo med templer og markeder
  • Hvalsafari

Bestiller du utfluktene hjemmefra er du sikret plass. 

Skjul

Finn hotellet som passer for deg: