Montenegro

Reis til Montenegro – landet som er nytt på solturistenes kart, men likevel godt kjent for alle som liker nabolandet Kroatia. Her finner du de samme fine strendene, krystallklare vann, grønne øyer, fossefall, idylliske middelalderbyer og, ikke minst, den samme delikate maten laget av lokale råvarer.  Les mer

Reis til Montenegro – landet som er nytt på solturistenes kart, men likevel godt kjent for alle som liker nabolandet Kroatia. Her finner du de samme fine strendene, krystallklare vann, grønne øyer, fossefall, idylliske middelalderbyer og, ikke minst, den samme delikate maten laget av lokale råvarer. 

Den lille republikken Montenegro har vært selvstendig siden 2006 og ligger ved Adriaterhavskysten rett sør for Kroatia. Landet har et areal på 13 000 km2, noe som gjør avstandene korte samtidig som det finnes mye å se og oppleve. 

Strender, natur og kultur
Små og store badebyer byr på lange strender, vannsport, fornøyelser, kulturevenement og mange restauranter. Vil du ha litt variasjon kan du bli med på båtturer ut til øyene, se fossefallene i Cijevna, besøke middelalderbyen Kotor på UNESCOs verdensarvliste eller kjøre de 10 milene til Dubrovnik i Kroatia. 

Delikat, nærdyrket middelhavsmat
Det lokale kjøkkenet er påvirket av både Kroatia og Italia. Nærdyrkede grønnsaker, ofte helt økologiske, serveres sammen med fersk middelhavsfisk, skalldyr, kjøtt, ost og lufttørket skinke. 

Velg et reisemål 
Under lenkene leser du mer om Montenegros strender, ferietilbud og beste hotell

  • Budva – det største badestedet med flere strender, gammel bykjerne og livlig kveldsliv
  • Bečići – Budvas litt roligere naboby ved stranden i neste bukt
  • Petrovac – trivelig strandreisemål med rolig atmosfære og fin strandpromenade
  • Porto Montenegro – eksklusiv småbåthavn der du finner vårt 5-stjerners De Luxe-hotell
  • Sveti Stefan – en rolig by kjent for den pittoreske øya som er landets mest fotograferte  
Skjul

Finn hotellet som passer for deg: