Lhaviyani Atoll

Lhaviyani-atollen ligger i den nordlige delen a Maldivenes øyverden. Her bor du på 4-stjerners Kuredu Island Resort. Dagene vies til snorkling eller dykking i verdensklasse, spaserturer på hvite strender og hvile i skyggen av palmene. På Kuredu kan du også spille tennis, nyte en spa-behandling eller spille golf. Les mer

Lhaviyani-atollen ligger i den nordlige delen a Maldivenes øyverden. Her bor du på 4-stjerners Kuredu Island Resort. Dagene vies til snorkling eller dykking i verdensklasse, spaserturer på hvite strender og hvile i skyggen av palmene. På Kuredu kan du også spille tennis, nyte en spa-behandling eller spille golf.

På kartet ser republikken Maldivene sydøst for Sri Lanka ut som ørsmå kakesmuler i Det indiske hav. Alt land er skapt av koralldannelser rundt toppene på en vulkansk dyphavsrygg og landets høyeste punkt er bare på ca. 2,4 meter over havflaten. Øyene danner ringformede atoller og skjermes av omkringliggende barriererev.

Atskilt paradis
Du reiser med rutefly og fra flyplassen fortsetter du med sjøfly eller båt, avhengig av avstanden. En typisk ferieøy i Maldivene er bare noen hundre meter i diameter og har kun ett velutstyrt hotellanlegg. Det vanligste er at du bor i bungalower på stranden, men iblant i villaer på påler i havet. Midt på anlegget ligger resepsjonen, restauranter, barer, dykkersenter og andre fasiliteter.

Maldivene i sommersesongen.
I sommermånedene mai-september er ikke været like stabilt og solsikkert som om vinteren og kraftige, men kortere regnskurer kan forekomme. Derimot kan du finne reiser til en betydelig lavere pris enn i høysesongen.

Lhaviyani Atoll

Lhaviyani-atollen ligger rett nord for North Male Atoll der hovedstaden og flyplassen ligger. Fra "flyplassøya" tar du et sjøfly, cirka 45 minutter, over det vakre arkipelaget til velutstyrte Kuredu Island Resort & Spa.

Kuredu er noe større enn en gjennomsnitts hotelløy på Maldivene – men alt er relativt. På under en time kan du spasere rundt hele øya langs tre kilometer med kritthvite korallstrender.

Spa, treningsrom og dykkersenter
Inne blant palmene finnes det en rekke fasiliteter, to spaanlegg, treningsrom, tennisbane og dykkersenter. Og til tross for øyas begrensede omfang kan den også tilby en liten 6-hulls golfbane og en driving range.

Flere restauranter
Når du vil spise noe godt etter en dag i solen og vannet, kan du velge mellom flere restauranter. Fra grillrestauranten The Beach på stranden til italienske Fianco's, thailandske The Far East og bufférestaurantene Bonthi og Koarnas.

 

Skjul

Finn hotellet som passer for deg: