Ari Atoll

Ari-atollen er en av Maldivens største øygrupper. Her kan du velge mellom tre øyer og tre hotellklasser - fra enkle bungalower på stranden til femstjerners De Luxe. Alle har langgrunne turkise laguner, vaiende kokospalmer og kritthvite strender. Les mer

Ari-atollen er en av Maldivens største øygrupper. Her kan du velge mellom tre øyer og tre hotellklasser - fra enkle bungalower på stranden til femstjerners De Luxe. Alle har langgrunne turkise laguner, vaiende kokospalmer og kritthvite strender.

På kartet ser republikken Maldivene sydøst for Sri Lanka ut som ørsmå kakesmuler i Det indiske hav. Alt land er skapt av koralldannelser rundt toppene på en vulkansk dyphavsrygg og landets høyeste punkt er bare på ca. 2,4 meter over havflaten. Øyene danner ringformede atoller og skjermes av omkringliggende barriererev.

Atskilt paradis
Du reiser med rutefly og fra flyplassen fortsetter du med sjøfly eller båt, avhengig av avstanden. En typisk ferieøy i Maldivene er bare noen hundre meter i diameter og har kun ett velutstyrt hotellanlegg. Det vanligste er å bo i bungalower på stranden eller i villaer på påler i vannet. Midt på øya ligger resepsjonen, restauranter, barer, dykkersenter og andre fasiliteter.

Maldivene i sommersesongen.
I sommermånedene mai-september er ikke været like stabilt og solsikkert som om vinteren og kraftige, men kortere regnskurer kan forekomme. Derimot kan du finne reiser til en betydelig lavere pris enn i høysesongen.

Ari Atoll
Ari-atollen er en av Maldivenes største øygrupper og ligger sørvest for flyplassøya og hovedstaden Male'. Her ligger et av Maldivenes beste all inclusive-anlegg som passer for både par og familier. På 5-stjerners Centara Grand Island Resort kan du velge mellom luksuriøse familierom på påler i vannet og strandvillaer med en fantastisk beliggenhet på den hvite stranden.

Nordlige Ari Atoll
I den nordlige Ari-atollen ligger mellomklassehotellet Ellaidhoo Maldives by Cinnamon som også tilbyr ulike romtyper – fra vanlige bungalower til vannbungalower på påler. Korallrevet som omgir øya byr på spektakulær snorkling og her ligger det også et gammelt vrak, i dag dekorert av koraller og bebodd av fisk.

Rasdhoo Atoll
Rasdhoo-atollen, som tilhører samme region som Ari-atollen, består av hotelløya Kuramathi. Det tar ca. en og en halv time og spasere rundt øya som er dekket av rik tropisk vegetasjon. Her bor du på 4-stjerners Kuramathi Island Resort og kan benytte alle barer, restauranter, butikker og underholdning på øya. Treningsrom, spa, diskotek og levende musikk om kveldene er bare noen eksempler på hva hotellet har å by på.

Dykking og snorkling
Her er det perfekte forutsetninger for dykking, snorkling og annen vannsport uansett hvor du velger å bo. På Kuramathis sørøstre kyst finner du for eksempel det berømte dykkestedet Rasdhoo Madivaru.

Skjul

Finn hotellet som passer for deg: