Istria

Det er enkelt å falle for Istria. I hvert fall hvis du liker middelalderbyer, god mat og smaragdgrønt hav. Det meste på halvøya Istria, nordvest i Kroatia, er i liten skala og tempoet er behagelig rolig. I tillegg til å sole deg og bade, kan du sykle, løpe eller gå tur langs stier som tar deg gjennom grønn og urørt natur. Flyturen hit tar bare 2,5 time.  Les mer

Det er enkelt å falle for Istria. I hvert fall hvis du liker middelalderbyer, god mat og smaragdgrønt hav. Det meste på halvøya Istria, nordvest i Kroatia, er i liten skala og tempoet er behagelig rolig. I tillegg til å sole deg og bade, kan du sykle, løpe eller gå tur langs stier som tar deg gjennom grønn og urørt natur. Flyturen hit tar bare 2,5 time. 

Store deler av den hjerteformede halvøya Istria ved Adriaterhavet tilhører Kroatia men har sterk innflytelse fra Italia. Koblingen til den italienske perioden i historien merkes både i matkulturen og arkitekturen. Langs kysten ligger middelhavsbyer med trange gater og tørkesnorer mellom husene. Like ved finner du små badesteder med krystallklart vann innrammet av pinjetrær og duftende oleander. Her bader du fra badeterrasser langs strandpromenaden eller ved små rullesteinstrender.

Dra på sykkeltur, bad eller ta båten til Venezia!
Istria er et reisemål for aktive. Det er populært å dra opp i fjellene med mountainbike, snorkle, dykke, padle kajakk eller sykle langs havet sammen med familien. Du kan også ta en utfluktsbåt til Venezia eller bli med på en fiskepiknik til den vakre Limfjorden. Leier du bil kan du kjøre blant vingårdene og prøve områdets vin, ost, trøffel og lufttørket skinke.

Fin rett reisemål

  • Rabac – Lite badested i en rolig bukt med strandkaféer og utfluktsbåter. Ved strandpromenaden ligger vårt nye fine TUI Family Life med barneaktiviteter, treningstimer og basseng med utsikt over havet.
  • Porec – Istrias største turiststed med badeterrasser og en gammel bykjerne med sjarmerende trange gater. Du kan bo i byen eller på en liten øy i nærheten.
  • Rovinj – Middelalderby med gallerier og håndverk i de smale gatene. Flere førsteklasses hotell med voksenfokus innen gåavstand.
Skjul

Finn hotellet som passer for deg: