Ajman

Emiratet Ajman er en rolig del av landets vestkyst med hvite strender med god plass. Du bor på et 5-stjernes spahotell midt på stranden med mange bra restauranter på hotellet. Enda flere spisesteder finnes langs strandpromenaden og i sentrum. Det tar mindre enn en time med bil til shopping og fornøyelser i Dubai.  Les mer

Emiratet Ajman er en rolig del av landets vestkyst med hvite strender med god plass. Du bor på et 5-stjernes spahotell midt på stranden med mange bra restauranter på hotellet. Enda flere spisesteder finnes langs strandpromenaden og i sentrum. Det tar mindre enn en time med bil til shopping og fornøyelser i Dubai. 

Ajman er det minste av de 7 emiratene, og ligger på landest vestkyst, nord for emiratene Dubai og Sharjah. Sammenlignet med de to naboemiratene så er Ajman mindre og roligere, men du kan enkelt ta en utflukt inn til Dubai. 

Spahotell på stranden
Ajman Saray er et førsteklasses spahotell på den fine sandstranden. De fleste rommene har utsikt over havet som skifter i turkist og det finnes treningsrom og spa. Du kan frotse i fisk og skalldyr på Safi og spise libaniesisk meze på Mejhana. Bab al Bahr er hotellets barbecuerestaurant der du sitter så nær havet at du kan dyppe tærene i vannet. Strandrestauranten i to etasjer gjøres om til en DJ lounge om kvelden. 

Strandpromenade
Langs den 16 kilometer lange stranden går cornichen, strandpromenaden som kantes av restauranter og småbutikker. Det er rundt den det meste kretser på dagtid. Her kan du prøve vannsporter, løpe en morgentur eller sitte på en uteservering og se på folkelivet. 

Aktiviteter i Ajman
Fra hotellet er det ikke langt til byen Ajman. Kontrasten mellom gammelt og nytt er like heftig her som i de andre emiratene. Byen er oppbygd rundt et 1700-tallsfort som i dag er museum. Det finnes flere tradisjonelle markeder, som gullsouken og Souk Salej, et marked som selger tunikaer, sjal og kjoler. Et steinkast unna ligger bygninger i ultramoderne arkitektur og Ajman City Center med et femtitalls butikker med internasjonale motekjeder, food court og kinoer. 

Opplev Duabi
Du må ikke gå glipp av storbyen Dubai, enten på egen hånd eller med vår guidede utflukt. Det tar bare ca. 45 minutter med bil så du rekker mye på en dagstur. Her venter orientalsk arkitektur, markeder og gateliv, marmorglitrende shoppingsentre og en kunstig palmeøy. Les mer om byen i våre presentasjoner av Bur Dubai, Dubai Jumeirah Beach og Downtown Dubai. 

Utfluktstips

  • Byrundtur i Dubai med både kultur og shopping
  • Jeeptur i ørkenen
  • Kveldstur til ørkenleir med middag og underholdning
  • Romatisk kveldscruise med dhowbåt på Dubaielven
  • Afternoon Tea på luksushotellet Burj al Arab

 

Skjul

Finn hotellet som passer for deg: